Mazda CX-5 is de meest waardevaste occasion

Onder de occasions van 4 jaar oud met 60.000 km op de teller is de Mazda CX-5 het meest waardevaste model. Bij inruil wordt, procentueel gezien, voor dit model het meest betaald.

De ANWB heeft onderzocht welke personenauto’s hun waarde het best behouden. Aan de hand van de dagwaarde, bepaald met de ANWB Koerslijst, zijn modellen uit 2012 met een stand van circa 60.000 gereden km naast elkaar gezet. Bepaald is welk model bij inruil procentueel de meeste waarde heeft behouden.

Dat blijkt de Mazda CX-5 te zijn. Na 4 jaar brengt deze SUV in de goed uitgeruste TS+-uitvoering nog gemiddeld 66 procent van de nieuwprijs op. De ANWB noemt de cross-over ‘betrouwbaar, [hij] biedt goede rijeigenschappen, een hoge zit, een boel binnenruimte en een aansprekend uiterlijk’.

Auto’s met een hoge zit (en aansluitend, hoge in- en uitstap) blijken hoe dan ook goed te scoren. ‘Een hoge zit betekent een lage afschrijving’, aldus de ANWB. Andere punten die zich bij doorverkoop uit blijken te betalen zijn comfortverhogende zaken als een automaat, airco en cruise control.

Tags:

Reacties zijn gesloten.